Centre de rentat d’automòbils utilitza entre 50 i 60 litres d’aigua per cicle, a casa arriba als 400 litres.

Davant de l’actual situació d’emergència climàtica, la Generalitat de Catalunya ha declarat l’estat d’emergència per sequera en 2020 municipis, incloent Girona i el seu entorn, així com la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Mentre que en un rentat de vehicles a casa amb mànega es pot arribar a consumir uns 400 litres d’aigua segons un estudi de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), als nostres centres Elefante Azul, el rentat a pressió ens permet reduir aquest volum fins als 50-60 litres.” explica Manel Montero, director general de Grupo Moure.”

Imatge de Freepik

La situació d’emergència climàtica i la manca de recursos hídrics han obligat la Generalitat de Catalunya a decretar l’estat d’emergència per sequera en més de 200 municipis, inclosos Barcelona, Girona i les seves respectives àrees metropolitanes. Davant aquesta problemàtica, des del grup empresarial amb presència en el sector energètic i de rentat de cotxes, Grupo Moure, fan una crida a la responsabilitat i l’estalvi d’aigua en el rentat d’automòbils.

“En aquest moment tan delicat amb la sequera, tota acció és benvinguda, per petita que sigui, i és per això que animem als nostres clients a continuar recorrent als centres de rentat per evitar el malbaratament habitual en els rentats casolans.”, comenta el director general de Grupo Moure, Manel Montero, comenta:.

De mitjana, rentar un cotxe en un centre de rentat suposa un consum aproximat d’entre 50 i 60 litres d’aigua, mentre que amb un rentat a casa, la despesa pot ascendir fins als 400 litres. En aquest sentit, des de Grupo Moure recorden que cal afegir la tasca mediambiental duta a terme en els centres d’Elefante Azul, ja que en aquests, les aigües restants i contaminants que se’n deriven del procés de rentat es recullen i es filtren, realitzant la separació pertinent dels residus generats.

“Si en un lavado en casa la contaminación acumulada de los vehículos cae sobre cualquier superficie, “en els nostres centres comptem amb un sistema de recollida i tractament de l’aigua que pot permetre a l’administració la recuperació de gran part d’aquesta aigua, contribuint així a la conservació i protecció del medi natural”., revela Montero.

Paral·lelament, des de Washnet Factory, una altra marca amparada sota l’ombrel·la de Grupo Moure, compten amb sistemes de recirculació per reduir el consum d’aigua, així com amb recicladores que permetrien recuperar entre un 60 i un 70 % de l’aigua consumida al centre de rentat. “Gràcies al nostre equip d’especialistes, podem trobar les millors solucions per al tractament de l’aigua que no només ajudin a l’estalvi, sinó també al compliment de les mesures presents i futures imposades pels governs”, conclou l’expert.

Comparteix aquest article